Bengal's CavaliersBengal's CavaliersBengal's Cavaliers
 
 
  Bengal's Cavaliers Home Bengal's Cavaliers Dogs Bengal's Cavaliers Puppies Bengal's Cavaliers Health Bengal's Cavaliers Links Bengal's Cavaliers Contact  
 

Momenteel geen plannen voor een nieuw nestje!





Aanschaf van een cavalier puppy

Voor u overweegt een Cavalier King Charles Spaniël puppy te verwelkomen is het goed u eerst in deze materie en het ras zelf te verdiepen. Een handig, beknopt, maar overzichtelijk boekje is "De Cavalier King Charles Spaniël" uit de serie ‘Over Dieren’. Cavalier King Charles Spaniëls zijn erfelijk vaak met een aantal aandoeningen belast. Een overzicht van de belangrijkste ziektes vindt u op onze pagina ‘Gezondheid’.

Verantwoord fokbeleid

Fokken met de cavalier is veel meer dan het samenbrengen van een reu en een teef. De vererving van bepaalde erfelijke aandoeningen is niet zo gemakkelijk te achterhalen. Bovendien krijg je pas op een oudere leeftijd een correct beeld van de gezondheid van de ouders. We hebben hier ondertussen drie generaties rondlopen en dit helpt ook in het maken van verantwoorde keuzes in het fokken. Het is ook belangrijk zo veel mogelijk te weten te komen over de stamboom: hoe oud zijn de ouders, grootouders en overgrootouders geworden.

Daarnaast doen we natuurlijk ook beroep op de wetenschap. Je kan nog zo je best doen om met gezonde ouders te fokken, de daaruit voort komende puppy’s blijven levende wezens en het is daarom altijd afwachten.


Al onze teefjes worden onderzocht op hartaandoeningen (iets waar elke cavalier ooit wel mee te maken krijgt). Het afluisteren van het hart is niet voldoende, daarom laten we jaarlijks een kleuren echo doppler of hartechografie maken door Dr. V. Bavegems, cardiologe aan de Faculteit Diergeneeskunde in Merelbeke.

Alleen als dit resultaat goed is (op een verantwoorde leeftijd) kunnen we aan een nestje beginnen denken. Verder worden ze ook getest op patella luxatie. En zodra de leeftijd het toelaat, worden onze cavaliers ook getest voor syringomyelia d.m.v. een MRI scan te Best, Nederland.


Bengal's Jalapeño onder de MRI scan te Best

Bengal's Junebug en Lovetrac Bella Bella onder de echo doppler met Valérie Bavegems

Bijkomend doen we nog een DNA-test op curly coat/dry eye en episodic falling. De uitgekozen reu moet natuurlijk ook deze belangrijke gezondheidsonderzoeken gehad hebben. U krijgt steeds een kopie mee van alle gezondheidsdocumenten. Deze vindt u tevens op onze website.

Socialisatie van een puppy

Onze hondjes maken een volwaardig deel uit van ons gezin. Ze leven allemaal in huis en slapen ’s avonds gezellig op de sofa bij ons.

Af en toe fokken wij dus een nestje uit verantwoorde combinaties, waar gezondheid, type en karakter belangrijk zijn. De puppy’s krijgen de allerbeste zorgen en groeien op in ons gezin. Ze worden perfect gesocialiseerd en gewoon gemaakt aan dagdagelijkse geluiden zoals tv, radio, stofzuiger, voorbijrijdende auto’s enz.


Cavalier Reutje of teefje?

De keuze voor een reutje of teefje is heel persoonlijk. Bij de cavalier is het verschil in karakter tussen reu en teef niet zo groot. Er zijn heel wat vooroordelen over een reu. Die krijgt nogal eens het verwijt overal te plassen, ongehoorzaam te zijn en ook tegen alles op te rijden. Dit gedrag heeft echter meer met opvoeding te maken dan met het geslacht. Teven hebben de naam liever te zijn, echter voor een knuffel moet u bij de mannen zijn. Een reutje is vaak spontaner en nog een stuk aanhankelijker in het gedrag. Het Engelse spreekwoord zegt nl. 'A girl loves you, a male is in love with you'. I.v.m. een teef moet u zich de vraag stellen of een loopse teef problemen zal geven. Een teef wordt meestal twee keer per jaar loops en ze is dan erg aantrekkelijk voor reuen. Tijdens de loopsheid verliest ze natuurlijk overal wat bloed, hoewel dit zeker niet overvloedig is. Een groot voordeel van een reu is dat hij altijd mooi in vacht zit. Hij verliest nl. minder haar, omdat hij niet onderhevig is aan de hormoonwisselingen tijdens de loopsheid.

Cavalier Stamboom & identificatie

Elke pup wordt geïdentificeerd a.d.h.v. een microchip en geregistreerd bij de BVIRH. Ze worden ook volledig gevaccineerd en ze krijgen een stamboom van de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus. Hun afstamming wordt gecontroleerd a.d.h.v. een DNA analyse van het volledige nest.


Kom eerst eens langs

Wij weten natuurlijk graag waar onze puppies terechtkomen. Daarom zal u nooit zomaar telefonisch of via e-mail een pup kunnen bespreken. Wij maken eerst graag kennis met de toekomstige eigenaars en bovendien kan u zo al eens kennis maken met de teefjes.

Wijzelf, hebben altijd de eerste keuze uit het nest.



 
  Bengal's Cavalier Engels
    CompuSkills