Bengal's CavaliersBengal's CavaliersBengal's Cavaliers
 
 
  Bengal's Cavaliers Home Bengal's Cavaliers Dogs Bengal's Cavaliers Puppies Bengal's Cavaliers Health Bengal's Cavaliers Links Bengal's Cavaliers Contact  
 


Puppies geboren op 1 december 2010

Alle puppies zijn reeds besproken.

In de vroege ochtend van 1 december schonk Lena het leven aan 2 schitterende reutjes en 2 prachtige teefjes.

Zowel Lena als de puppies doen het bijzonder goed.

De ouders zijn:

Landolin's Frederieke (Lena)
CH. Lanola Santana of Maibee (Walter)

Stamboom van de pups

UK CH. Lanola Santana of Maibee
BOB Crufts 2009/BIS Parent Club Show 2009

Maibee Montrose
Top CKCS Sire '05 '07 '08 '10

Craigowl DixonUK CH. Lymrey Royal Reflection of Ricksbury
UK CH. Craigowl Silkience
Maibee The Stand InUK CH. Ricksbury Tommy
Maibee Clara Bow
UK CH. /JW/ShCM Lanola Salsa
UK CH. Tameline Northern DancerKeyingham Lochlann
Tameline Blanchine
Amantra Medici Del LanolaTanmerack Boticelli
Amantra Carolina
Landolin's Frederieke

CH. Maibee Hardy

UK CH. Keyingham Branwell
Top Dog UK '06 & '07, 36 CC's, 15 ResCCs
Maibee Montrose
Top CKCS Sire '05 '07 '08 '10
Keyingham Fidgeon
Maibee DeloresMaibee Lorphil Lagonda
Rytonion Doris Day
Landolin's Lynn

CH. Sanickro EscapadeSanickro Rob Roy McCoy
Sanickro Royal Jewel
Sonja van het LamslagRexeven Jackpot
Jw Rishma van het Lamslag

Beide ouderdieren zijn getest op het hart d.m.v. kleuren echo doppler (A). Verder is Lena ook MRI-gescand en vrij bevonden van syringomyelia: A (uitslag C. Rusbridge).
Ook Walter is MRI-gescand en vrij bevonden van syringomyelia.

De puppy's groeien op in onze huiskamer en er wordt veel aandacht besteed aan socialisatie. Zij worden ingeënt, ontwormd, gechipt en krijgen een stamboom van de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus.5 dagen oud


Klik op de foto voor vergrootte versieOok Eline vindt de puppies interessant...

10 dagen oud

De puppies zijn intussen meer dan verdubbeld in gewicht. wat kunnen die kleine dingen eten!


Klik op de foto voor vergrootte versie

Reutje 1Reutje 2Teefje 1Teefje 214 dagen oud

Beide teefjes waren exact een dag later dan de reutjes, maar ook zij hebben de oogjes opengedaan. Vandaag zijn ze voor het eerst ontwormd en hoewel het een beetje geknoei gaf, hebben ze het probleemloos doorstaan. De gewichten variëren nu van 770 tot 870 gram. Veel meer dan slapen en eten doen ze voorlopig nog niet. Eline komt af en toe een kijkje nemen, maar kent haar plaats, ze zal zeker niet in de werpkist zelf gaan.


Klik op de foto voor vergrootte versie

16 dagen oud


Klik op de foto voor vergrootte versie

17 dagen oud - Individuele foto's

Reutje 1: Bengal's JalapeñoReutje 2: Bengal's JaywalkerTeefje 1: Bengal's JuneberryTeefje 2: Bengal's Junebug
Beetje eten, beetje slapen...


Eline vindt het toch maar wat raar nu de puppies beweeglijker worden...25 dagen oud

De pups doen het bijzonder goed, getuige hiervan hun gewicht, ze wegen maar liefst allen tussen de 1300 gram en 1400 gram. Ze waggelen al een beetje rond op vier pootjes om dan even later weer om te vallen. Ze beginnen eveneens al met elkaar te spelen: vooral in elkaars oortjes en pootjes bijten vinden ze bijzonder interessant, zeker nu de eerste tandjes zijn verschenen.

Bengal's Jalapeño
Bengal's Jaywalker
  
Bengal's Juneberry
Bengal's Junebug
27 dagen oud

De werpkist is ingeruild voor een groter verblijf, zodat de puppies de ruimere omgeving wat kunnen verkennen.

  
Een oppas is alvast gevonden...

We zijn ook begonnen met het geven van voorgeweekte brokjes. Daar maken ze natuurlijk een boeltje van. De ene vindt het al wat interessanter dan de andere. Een van de reutjes vindt het bijzonder smakelijk en moesten we zelfs intomen of hij zou de porties van de andere puppies ook opeten. Heel opmerkelijk...1 maand oud

De puppies zijn afgelopen woensdag, op vier weken, voor de tweede keer ontwormd. Ook de nageltjes zijn voor de tweede keer bijgeknipt. Ondertussen is Eline niet meer van bij de puppies weg te slaan: ze speelt ermee en ze slapen nu tijdens de dag allemaal bij haar. Lena vindt het allemaal goed. Lena is volledig uit vacht, heeft een welverdiend badje gekregen en is hier en daar aan de oren wat bij getrimd zodat deze weer mooi kunnen groeien. De puppies krijgen nu enkele keren per dag de voorgeweekte brokjes (ieder heeft een eigen potje), maar toch blijven ze de melk van mama het lekkerste vinden. De enige die echt al, zonder veel geknoei, onmiddellijk zijn brokjes opeet is Jaywalker. Hij is dan ook de dikste van de pups en gaat al snel kijken bij de anderen of ze nog iets overgelaten hebben. De pups zijn ook al begonnen om de woonkamer te verkennen; bijzonder nieuwsgierig als ze zijn.5,5 weken oud

De puppies zijn voor de derde keer ontwormd zodat het niet tesamen valt met hun puppy enting die ze op 6 weken zullen krijgen. Eveneens hebben ze zondag, terwijl het weer het even toeliet, voorzichtig hun eerste stapjes buiten gezet. Jalapeño liep plots door het schuifraam terug naar binnen om vervolgens op de krant een plasje te doen en liep daarna terug snel naar buiten, tja... ;-)

Ze eten nu drie maal per dag vast voedsel terwijl het zogen wordt afgebouwd.

De puppies hebben ondertussen al meerdere keren kennis gemaakt met hun toekomstige baasjes.6 weken oud

De puppies zijn de afgelopen week gechipt, gevaccineerd en hebben hun Europees paspoort gehad. Als het even kon, zijn de puppies enkele minuten buiten geweest in de tuin. Deze week komt er iemand van Sint-Hubertus langs om het nest te controleren. Geniet van de nieuwe foto’s!


Individuele foto's

Bengal's JalapeñoBengal's Jaywalker
Bengal's JuneberryBengal's Junebug
  


7 weken oud

De puppies zijn voor de eerste keer ‘op verplaatsing’ geweest. Allen in de autobench samen met Lena en Eline en even met een volledig nieuwe omgeving kennis maken. Dit viel bijzonder mee; ze voelden zich onmiddellijk thuis en vonden het best interessant om ook daar het huis op stelten te zetten.

Na hun slaapjes zetten we nu onmiddellijk de deur of schuifraam open en ze doen allemaal netjes hun plasje buiten. Af en toe vinden we nog wel een klein plasje binnen, maar wat een verandering tegenover in het begin.

De puppies staan volledig op vast voer en Lena krijgt ook terug haar normale porties en voer. Haar melkgift is zo goed als gestopt en ze begint zichtbaar op te knappen doordat ze meer en meer met haar puppies begint te spelen. Vooral samen buitenrennen met haar 4 puppies vindt ze heel bijzonder.
De puppies hebben ook al met heel wat kinderen kennisgemaakt en, net of ze het aanvoelen, ze zijn er dol op. Toch wel belangrijk voor hun socialisatie.

Zondag is oom Doulton (de nestbroer van Eline), eig. Mady Jochems, op bezoek geweest. Ook voor de puppies was dit interessant zodat ze meteen met een Cavalier reu konden kennismaken. Jammer genoeg had Doulton soms meer interesse voor Lena dan voor de puppies… maar ja.
De voorbije week hebben ze dus heel wat nieuwe indrukken opgedaan, wat hun karaktertjes en zelfvertrouwen alleen maar ten goede kan komen.

ps de twee zwarte reutjes met het blonde haar zijn niet meer beschikbaar :-)10 weken oud

De puppies zijn vandaag 10 weken geworden. James (Jaywalker) heeft al sinds 29 januari zijn intrek genomen bij zijn nieuwe baasjes Christel en Paul. Exact een week later is ook Max (Jalapeno), vertrokken naar zijn nieuwe baasjes Stijn, Anneke, hun 2 kindjes Bram en Jana en hondenvriendjes Bono en Skooby. Hij miste aanvankelijk zijn broertje toch wat, maar na een dagje 'treuren' speelde hij alweer met zijn zusjes. Beide reutjes voelen zich ondertussen al helemaal thuis bij hun nieuwe gezin en worden volop in de watten gelegd. Getuige hiervan onderstaande foto's:
James
Max en zijn grote vriend Bono

Jasmyne (Juneberry) en Jada (Junebug) blijven (voorlopig) beiden bij ons. Zij hebben het uitstekend naar hun zin nu Lena en Eline en natuurlijk wij ook ze volop aandacht kunnen geven. Ze zijn werkelijk onvermoeibaar de laatste dagen en spelen volop met elkaar en met ons.
En toen waren ze nog met 3
Jada
Eline - Jada - Max
Max
Max
Jasmyne... Waar is mijn eten?
Jada
Slaapje doen
En als we even via de webcam kijken... 
  Bengal's Cavalier Engels
    CompuSkills