Bengal's CavaliersBengal's CavaliersBengal's Cavaliers
 
 
  Bengal's Cavaliers Home Bengal's Cavaliers Dogs Bengal's Cavaliers Puppies Bengal's Cavaliers Health Bengal's Cavaliers Links Bengal's Cavaliers Contact  
 

Rasverenigingen of cavalierclubs

Niet alleen de fokker, maar ook u als puppy koper kan het ras verbeteren. Door simpelweg door een puppy met stamboom te kopen bij een erkend fokker die lid is van een rasvereniging of cavalierclub, vergroot u de kans op een gezond huisdier. U kan als puppy koper ook steeds vragen om de documenten van de gezondheidsonderzoeken van de ouderdieren in te zien. Een goed fokker zal deze documenten zonder enig probleem ter inzage voorleggen.

Elke rasvereniging kan ook zelf regels opstellen betreffende het fokken van een ras. Dit wordt ook wel het rasspecifieke fokreglement genoemd.† Wijzelf volgen de regels van de Cavalier Club Nederland.† Deze club is al verscheidene jaren serieus bezig om een degelijk fokreglement van de grond te krijgen. Hoewel we lid zijn van de Cavalier Club Nederland, zijn wij hier niet aan gebonden, aangezien we in BelgiŽ wonen.† Toch verkiezen we zelf deze uiterst belangrijke regels te volgen.

Koop ook daarom nooit een pup bij een puppyfarm of handelaar! Durf rustig te vragen aan een fokker op welke manier hij of zij bezig is met het houden van en fokken van de Cavalier. Een goede fokker vertelt u hier graag over.

Terug naar puppies verwacht
 
  Bengal's Cavalier Engels
    CompuSkills