Bengal's CavaliersBengal's CavaliersBengal's Cavaliers
 
 
  Bengal's Cavaliers Home Bengal's Cavaliers Dogs Bengal's Cavaliers Puppies Bengal's Cavaliers Health Bengal's Cavaliers Links Bengal's Cavaliers Contact  
 

Puppies geboren op 7 maart 2012

Alle puppies zijn reeds besproken!

In de vroege ochtend van woensdag 7 maart schonk Lena het leven aan 6 puppies: 4 teefjes en 2 reutjes. Ze doen het allemaal erg goed en wegen intussen al tussen de 280 en de 350 gram.


Klik om te vergroten

Headshots


Van links naar rechts: 4 teefjes, 2 reutjes

De ouders zijn:

Landolin's Frederieke x CH. Maibee Make Believe

Landolin's Frederieke (Lena)
CH. Maibee Make Believe (Hairy)

We are forever grateful to Bill and Shealagh that we could use Hairy. A long cherished dream came true. We know that Shealagh is somewhere watching down on us and smiling.

Stamboom van de pups

UK CH. Maibee Make Believe JW
BIS Parent Club Show 2011/Top Winning Cavalier 2010, 32 CCís , 16 BOB, 6 RCC, Top Points Winner 2009 & 2010, UK Dog World Top Cavalier 2010, CKCS Club Top Male 2010


MRI clear
UK CH. Lanola Santana of Maibee
BOB Crufts 2009/BIS Parent Club Show 2009


MRI clear
Maibee Montrose
Top CKCS Sire '05 '07 '08 '10

Craigowl Dixon
Maibee The Stand In
UK CH. /JW/ShCM Lanola SalsaUK CH. Tameline Northern Dancer
Amantra Medici Del Lanola
Maibee Disenchanted
UK CH. Pascavale EnchantedUK CH. Tameline Northern Dancer
UK CH. Britannia Of Pascavale
UK CH. Maibee DeliciousMaibee Lorphil Lagonda
UK CH. Maibee A Cameo
Landolin's Frederieke


MRI clear
CH. Maibee Hardy


MRI clear
UK CH. Keyingham Branwell
Top Dog UK '06 & '07, 40 CC's, 15 ResCCs
Maibee Montrose
Top CKCS Sire '05 '07 '08 '10
Keyingham Fidgeon
Maibee DeloresMaibee Lorphil Lagonda
Rytonion Doris Day
Landolin's Lynn

CH. Sanickro EscapadeSanickro Rob Roy McCoy
Sanickro Royal Jewel
Sonja van het LamslagRexeven Jackpot
Jw Rishma van het Lamslag


Maibee Make Believe (vader van ons huidig nest) en zijn vader Lanola Santana of Maibee (vader van ons vorige nest).

Beide ouderdieren zijn getest op het hart. Verder zijn ze ook MRI-gescand en vrij bevonden van syringomyelia. Ook de patella's en ogen zijn gecontroleerd en goed bevonden.

De puppy's groeien op in onze huiskamer en er wordt veel aandacht besteed aan socialisatie. Zij worden ingeŽnt, ontwormd, gechipt en krijgen een stamboom van de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus.

11 weken oud

Bengal's Lovebug
Bengal's Love Devine - Bengal's Love Desire
Bengal's Ladybug
Bengal's Love DesireBengals Love Devine

10 weken oud

De puppies hebben ondertussen al een tijdje hun tweede puppy inenting gehad en zijn op 10 weken ontwormd. De twee reutjes zijn vorig weekend naar hun nieuwe eigenaars vertrokken. LL Cool J, Mati en Laid Back, Walter zijn de namen geworden. De teefjes blijven allemaal nog een tijdje bij ons. Hoewel er al eigenaars op hen wachten, hebben we besloten dat ze toch nog maar even bij ons moeten blijven. De fotoís zijn dit weekend genomen. De reutjes staan er niet meer bij, maar we hopen snel een paar fotoís van hun nieuwe eigenaars te mogen ontvangen :-). Lena geniet met volle teugen van haar 2de nest en speelt de hele dag lang met haar 4 dochters. Ze is opvallend meer met hen bezig dan het vorige nest. Ze vindt het ook nog altijd haar taak ze schoon te maken als ze het buiten wat bont hebben gemaakt. De oortjes, buikjes en voetjes worden dan helemaal door haar schoon gemaakt.

7 weken oud

Mama Lena's melk is bijna gestopt en dat betekent dat ze uitgebreid van haar puppies kan genieten. Ze begint er meer mee te spelen, hoewel ze toch nog af en toe op zoek gaan naar wat melkÖ Dan maakt ze zich snel uit de voeten en stormen ze achter haar aan, heel grappig om te zien. Lena is al terug flink wat gewicht verloren, maar ze is volledig uit vacht. Ze krijgt nu verschillende voedingssupplementen om toch wat sneller op te knappen na deze zware periode. Ze wordt ook terug regelmatig mee uitgenomen om te wandelen, waar ze echt van geniet. De puppies zijn enorm actief en spelen heel veel buiten. Ze hebben net een pipetje Stronghold in de nek gekregen en worden binnen enkele dagen voor de vierde keer ontwormd. Ondertussen is ook oom Doulton (Royal Doulton at Kingsoak), die bij Rafís ouders woont, op bezoek geweest. Hij had echter meer interesse in de volwassen teefjesÖ ;-)

Bengal's Ladybug (Teefje 1)Bengal's Love Desire (Teefje 2)Bengal's LL Cool J (Reutje 1)
Bengal's Laid Back (Reutje 2)Bengal's Lovebug (Teefje 3)Bengal's Love Devine (Teefje 4)

45 dagen oud

Bengal's Ladybug (Teefje 1)Bengal's Love Desire (Teefje 2)
Bengal's LL Cool J (Reutje 1)Bengal's Laid Back (Reutje 2)
Bengal's Lovebug (Teefje 3)Bengal's Love Devine (Teefje 4)

6 weken oud

De puppies zijn ondertussen 6 weken oud. Ze zijn net gechipt en ingeŽnt en hebben hun Europees paspoort gekregen. Drie van de teefjes gaven geen kik; de reutjes waren iets kleinzeriger tijdens het inenten. De chips zijn nu gekoppeld aan hun stamboomnaam. Aangezien de stamboomnamen met een L moesten beginnen, kozen we voor volgende namen: Bengalís LL Cool J, Bengalís Laid Back, Bengalís Ladybug, Bengalís Lovebug, Bengalís Love Desire en Bengalís Love Devine.

Sinds dit weekend mogen ze ook buiten de boel onveilig maken. Aanvankelijk ging het wat aarzelend, maar na enkele dagen waren ze het echt gewoon. Nu gaat na elk slaapje het schuifraam open, zodat ze naar buiten kunnen lopen (als het weer het toelaat). De fotoís zijn allemaal dit weekend gemaakt.

1 maand oudReutje 1 - Reutje 2 - Teefje 2 - Teefje 4 - Teefje 3 - Teefje 1Om ze mooi op een rijtje te krijgen was heel wat meer werk dan vorige keer... Volgende week de stamboomnamen!

De puppies zijn ondertussen meer dan een maand oud. Ze zijn voor de tweede keer ontwormd, evenals Lena en de nageltjes zijn voor de derde keer geknipt. Lena is volledig uit vacht en heeft pakken haar verloren. Dit komt natuurlijk nadien terug, maar het is ongelooflijk dat er zoveel haar van zo een klein hondje kan komen.

Officieel zijn we op vier weken voorgeweekt vast voedsel beginnen introduceren, maar de meesten aten al gretig met Lena mee. Natuurlijk verkiezen een aantal nog melk, maar al bij al lukt het al vrij aardig. Hetgeen dat overblijft, wordt zonder verpinken door Lena, Jada en Eline opgegeten. De puppies doen het erg goed: getuige hiervan hun gewicht dat mooi vooruit gaat. Ze worden nog steeds dagelijks gewogen en wegens maar liefst allemaal tussen de 1,3 en 1,5 kg! Ze hebben allemaal mooie bolle buikjes en dikke pootjes. De staartjes beginnen al te zwaaien als ze ons horen en zien! En de spelletjes worden al heel wat ruwer. Voor Lena zijn de tandjes die er doorgekomen zijn natuurlijk niet meer zo leuk. Ze komt nog een paar keer per dag langs voor melk. Ze krijgen drie keer per dag vast voedsel. ís Nachts blijft Lena wel nog bij de puppies, maar tijdens de dag mag ze toch al eens apart rusten op een ander plaatsje. Tegen 6 Ė 6,5 weken proberen we ze volledig gespeend te krijgen, zodat Lena wat rust wordt gegund. Ondertussen zijn ook de toekomstige baasjes al langs geweest. De puppy-ren ligt nu vol klein speeltjes, die Jada als we even niet kijken er een voor een gaat uithalen.

Headshots

Teefje 1Teefje 2Reutje 1
Reutje 2Teefje 3Teefje 4


Terwijl de puppy ren wordt proper gemaakt, slapen ze rustig verder...

24 dagen oud


Reutje 1 - Reutje 2 - Teefje 2 - Teefje 4 - Teefje 3 - Teefje 1

De puppies zijn vandaag 24 dagen oud. De werpkist is ingeruild voor een groter verblijf goed afgeschermd tegen eventuele tocht. De warmtelamp brandt nog steeds, maar de beweegruimte van de puppies is nu plots een stuk groter. Dit was ook nodig, want ze beginnen rond te waggelen en met zín zessen werd de werpkist echt wel te klein. De puppies maken voortdurend geluidjes en beginnen al met elkaar te spelen. De tandjes zijn al een stukje doorgekomen en bijgevolg vinden ze het ook interessant de anderen in de oortjes of pootjes te bijten. Ook Jada en Eline kunnen nu bij de kleintjes. Jada is soms al iets te enthousiast, dus haar houden we goed in het oog. De nageltjes zijn ondertussen voor de tweede keer geknipt. Volgende week proberen we stilletjes aan wat voorgeweekte brokjes te geven.

Headshots

Teefje 1Teefje 2Reutje 1
Reutje 2Teefje 3Teefje 4

Ook oom Doulton kijkt vol spanning naar de puppies, via de webcam... :-). Binnen een paar weken mag hij op bezoek komen!

17 dagen oud

Er is al heel wat gebeurd de voorbije weken. De puppies zijn voor de eerste keer ontwormd en ook hun nageltjes zijn geknipt. Deze waren al heel scherp en dit is natuurlijk niet zo aangenaam voor Lena. De puppies krijgen regelmatig wat probioticum om hun natuurlijke afweer te stimuleren. Ook Lena krijgt naast haar normale eten (meer dan 3 keer zoveel nu) extra vitamines/mineralen, aangevuld met vitamine E en visolie om zo de pups via de moedermelk het allerbeste mee te geven. Vitamine E zou volgens ervaren fokkers ook goed voor de hartjes zijn. Dit kreeg Lena dus ook al tijdens haar dracht samen met visolie.

Jada en Eline komen meerdere keren per dag de puppies bekijken. Natuurlijk mogen ze nog niet in de werpkist, maar als we er een puppy uitnemen zijn ze erg enthousiast. Vooral Jada is ondanks haar jonge leeftijd erg voorzichtig. Ze is gewoon dol op de puppies en geeft ze heel liefkozend likjes op hun buikjes en oortjes. We hebben er nu al vertrouwen in dat zij in de toekomst een goed moedertje zal zijn.

Elke dag worden de puppies op een vast tijdstip gewogen en ze komen mooi aan. Het zijn stuk voor stuk mooie ronde en bolle puppies.

Teefje 1Teefje 2Reutje 1
Reutje 2Teefje 3Teefje 4

10 dagen oud3 dagen oudEline is erg bezorgd, het minste dat de puppies een kik geven komt ze meteen kijken. Ook Jada is erg benieuwd en komt regelmatig een kijkje nemen... 
  Bengal's Cavalier Engels
    CompuSkills